slide show

Torsdag

Publicerat 2013-01-31 kl 19:33:00 ♥ Kategori Filippa ♥ Kommentarer 1
Torsdagskvällar är en av mina favvo dagar. Man har hela fredagen + helgen framför sig. Kan inte kännas bättre! 
 
Efter skolan drog jag in till mammas jobb i Mörby där vi kollade i butiker, fikade, besökte biblioteket med mera. Hittade dock inte det jag egentligen åkte in för att köpa, en bikini överdel. Sjukt svårt att hitta det just nu, det finns typ ingenstans! Kanske inte så konstigt med tanke på att det är januari men men... 
 
Fixade ändå bikini problemet och nu är jag typ färdig för morgondagens resa till badhuset med klassen. Nu återstår att städa rummet, fixa lite läxor, äta middag och göra fruktsallad. Jag ska se en film lite senare och förhoppningsvis somna i någorlunda tid. 
 
På Lördag (tror jag...) kommer Cornelia och Bella till stallet och det kommer bli suuuuperkul. Längtar jättemycket! 
 
 
//Filippa
Kommentera här




Onödigt men ändå något

Publicerat 2013-01-29 kl 20:03:00 ♥ Kategori Filippa ♥ Kommentarer 0
Hejsan allihopa! Läget? Själv har jag bara myst med värmefilt och NO bok större delen av eftermiddagen. Känns jättelyxigt att inte ha några planer! Imorgon tror jag dock det finns planer efter skolan och det var därför skönt att ha gjort läxorna nu idag. 
 
Hoppningen i söndags gick helt okej. Om vi säger att Rom byggdes inte på en dag så kanske ni förstår att vi jobbar oss sakta men säkert uppåt. Har ingen ork att berätta riktigt allt just nu, så ni får nöja er med en liten sammanfattning. 
 
Nog om det. Sängen och värmefilten väntar igen. Har faktiskt gått och lagt mig sjukt tidigt hela veckan och känner hur mycket mer energi jag får. Big like på den. 
 
Förstår inte heller hur bilderna på datan har lyckats hamna i sån konstig ordning... Får väl fota lite nya bilder i  helgen!
 
 
 
//Filippa
 
Kommentera här




Morgondagen

Publicerat 2013-01-26 kl 17:34:00 ♥ Kategori Filippa ♥ Kommentarer 0
Vet inte när vi ska starta upp bloggen på riktigt just nu, det är lite färger och sånt som måste ändras. Tänkte ändå bara berätta för er om vad som är på gång imorgon! 
 
Imorgon ska jag ta med mig Lina till Sigtuna och hoppa en pay and jump. Vi ska starta 80 & 90 cm. Jag är faktiskt riktigt peppad, hon har skött sig prima heeela den här och förra veckan. Guldstjärna i kanten liksom! 
Har redan tagit fram schabrak, kläder, transportskydd m.m så jag är mentalt lugn imorgon. Känns jättejobbigt att ha stressigt på själva "tävlingsdagen". 
 
Tanken var att jag skulle ut till stallet senare, men fick nyss ett mms med en ny smord sadel på från min syster så jag kan ta ledigt. Är helt slut efter idag, har varit såpass duktig så jag hann gymma också. Nu måste jag fortsätta med det jag höll på med. Vi hörs imorgon med en film på en förhoppningsvis ooootrolig tävlingsponny, haha! 
 
Kommentera här




Foto

Publicerat 2013-01-20 kl 08:31:00 ♥ Kategori Foto ♥ Kommentarer 0
Jag och Mickan var ute och fotade i det fina vinter vädret. Ni ska få se några av bilderna jag tog!
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera här




Om Straus

Publicerat 2013-01-15 kl 19:37:00 ♥ Kategori Straus ♥ Kommentarer 1
Straus är en brun New Forest valack född 1999 och blir alltså hela 14 år i år. Han står på Bogesunds gård som ridskolehäst. Jag började tycka om Straus för ungefär tre år sedan. Tråkigt nog blev han skadad när jag bara hunnit rida honom två gånger. Men jag fastnade för honom ändå. Sen red jag lite andra hästar och Straus någon gång ibland.
 
Men det var för ett och ett halvt år sedan som jag red och tyckte om honom mer och mer. Vi började tävla både hoppning och dressyr tillsammans, men det var mest han som drog runt på mig. Någon gång ibland kunde vi få en rosett i från en träningstävling.
Straus har en nämligen en tendens att bli riktigt riktigt stark och speciellt i galoppen. Jag har fått köra några nöstopp ett x antal gånger genom att styra rätt in i väggen eller in i ett hörn för att över huvudtaget få stopp på honom. Men det har blivigt mycket bättre bara det senaste halvåret, vi har liksom hittat varandra och det är sällan han drar sådär som han gjorde förut.
 
Charmig va?
Men det kan hända, speciellt när man rider dressyrprogram och ska galoppera på diagonalen. Det brukar ta 1 sekund och så är man vid den andra väggen. Men annars är han riktigt sammarbetsvillig och frustar ofta när man rider honom. 
Nu rider jag honom på nästan varje lektion två dagar i veckan plus hoppträning en gång i månaden. Det går som sagt riktigt bra nu och jag hoppas på att det bara går bättre och bättre. Jag tävlar honom just nu i ponnycupen och vi har fått ett guld. Så duktig han är! ♥
Kommentera här Ponnycupen, Straus ,




Kontakt

Publicerat 2013-01-15 kl 19:37:00 ♥ Kategori Kontakt ♥ Kommentarer 0
Emai: [email protected]
 
Skulle ni inte få svar på mailen direkt så är det bara att slänga in en kommentar och påminna oss. 
 
 
Kommentera här




Om Hélina

Publicerat 2013-01-15 kl 19:36:00 ♥ Kategori Hélina ♥ Kommentarer 0
Hélina är ett D-ponnysto född 2001. Hon är även kallad Lina. Jag hade henne som min egen från den 1 Juli 2011. Hon är en stor del av hela min familj och vi lägger ner otroligt mycket tid på våran utveckling. Hon älskar att springa, med hinder ivägen brukar också funka. Hon har en jättefin hoppteknik som vi är väldigt rädda om. I terrängen är hon fantastsk - rädd om sina ben men tillräckligt modig. Hon är speciell i både hantering och ridning och vi jobbar varje dag på att utvecklas. Hon bjuder på en massa skratt men även tårar och frustration. Jag älskar henne såklart av hela mitt hjärta!
 
 
 
 
 
Kommentera här




Om Mikaela

Publicerat 2013-01-15 kl 19:36:00 ♥ Kategori Mikaela ♥ Kommentarer 0
Hej allihopa! Jag heter Mikaela och jag är född 1998 och fyller 15 år i Mars. Jag går alltså i 8:an. Jag bor tillsammans med min familj, mamma, pappa & mina två småsyskon Amanda och Karolina, i en villa utanför Stockholm. 
På min fritid hittar ni mig ofta i stallet eller bakom kameran. Jag rider på Bogesunds gård, två lektioner i veckan och har hoppträning ibland. När jag rider brukar jag ofta rida och tävla Straus. Mer hon honom kan du läsa HÄR.
 
Som sagt hittar ni mig även bakom kameran. Jag har alltid tyckt om att fota och just nu fotar jag allt från blommor och djur till människor och föremål. Men landskap, blommor och djur är roligast. Jag fotar med familjens systemkamera, en Canon 7d + 3 objectiv. Ett vanligt zoom 70-200 mm, ett vidvinkel + lite zoom 35-85 mm & ett macro 60 mm. 
 
Kommentera här




Om Filippa

Publicerat 2013-01-15 kl 19:36:00 ♥ Kategori Filippa ♥ Kommentarer 0
Hej! Jag heter Filippa Pettersson. Jag fyller i Mars 15 år och har min alldeles egna ponny Hélina. Henne kan ni läsa mer om HÄR. Jag går sista terminen i 8an på Norrbergsskolan i Vaxholm. I mitt liv kombineras kompisar, hästar och skola, kryddat med lite smått och gott. Jag tävlar min ponny Lina emellanåt. vi har inga jättefina resultat men hoppas på att i framtiden få till bra starter. Våran utveckling tillsammans har mycket svängar, att Lina är ett ponnysto kan nog också vara en del av utmaningen. Jag har inte så mycket mer att skriva för tillfället men får väl fylla på här under resans gång. Hoppas ni gillar bloggen!
 
 
 
 
Kommentera här