slide show

Dagens ridpass 24 februari

Publicerat 2013-02-25 kl 11:49:00 ♥ Kategori Dagens ridpass ♥ Kommentarer 3
Det blev ett hopp pass för Julia & Lina som jag hjälpte till att leda. Jag la fram en bom serie med en massa lydnad inkluderad och ett litet hinder. 
 
Vi började passet med att skritta över bommarna på långa tyglar, bara att hitta suget fram och känna att hon tog i. Lättare sagt än gjort ska jag säga och efter ett x antal varv fick hon börja plocka upp tyglarna och göra samma sak men med en kortare tygellängd. Här såg vi redan resultat efter att hon skrittat på långa tyglar och vi fick verkligen fram den där härliga energin som går att jobba med. Vi jobbade mycket med övergångar, tempoväxlingar och volter över bommarna.
 
Jag hade inte mätt ut ett speciellt avstånd mellan bommarna heller så det var upp till Julia och Lina att hitta rätt. Sedan gjorde hon samma sak i trav, allting gjorde hon såklart i båda varven! När vi kände att bomserien satt så skritt hoppade vi över ett litet hinder på långsidan, det blev några stopp och vi fik återigen jobba med att energin ska komma bakifrån och att hon ska suga mot hinder. När det satt och Lina förstod var det gick ut på så blev det mycket enklare och hon jobbade verkligen med ryggen!
 
Tillslut så satte vi ihop allt till en liten bana och vi höjde upp hindret till ca 80 cm bara för att hon skulle behöva lyfta lite på benen! Hon gled över som ingenting och vi avslutade med att korta och länga galoppsprång, där kom resultatet fram! Energin kunde Julia lätt jobba med och det blev verkligen lösgörande och man såg hur hon verkligen tuggade på bettet. Sååå nöjd tränare, sååå nöjd ryttare och sååå nöjd ponny! 
 
 
Bild tagen igår ♥
 
/Filippa
Kommentera här




Kommentarer
Postat av: Sandra

Vilken fin bild! :)

2013-02-25 @ 12:57:16
URL: http://baseballwife.blogg.se
Postat av: Anonym

När kommer första utmaningen?;)

2013-02-25 @ 13:20:33
Postat av: Victoria

hej! finfin blogg du har :)
klicka dig gärna in på bloggen och anmäl dig till veckans blogg ♥

2013-02-25 @ 20:00:20
URL: http://vrsare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0